Od povijesnoga grada Zadra prema jugoistoku, između jadranske turističke ceste i mora smjestilo se mjesto BIBINJE, (4.000 stanovnika) s oko četiri kilometara obale sa šetalištima i plažama. Ime Bibano, odnosno Bibanum spominje se sredinom XI. stoljeća. Stanovnici su se oduvijek bavili zemljoradnjom i stočarstvom, kasnije ribarstvom, a od polovice XX. stoljeća i turizmom. Na području Bibinja je Marina Dalmacija s raznim popratnim sadržajima.

Proteže se na oko 70.000 m2 na kopnu i moru, a s 900 privezanih jahti i brodica s mogućnošću,1.400 vezova, to je najveća marina na Jadranu.

Dobrodošli u Bibinje, poručuju gostoljubivi domaćini i nude ugodan boravak u privatnim sobama i apartmanima (700 registriranih soba i apartmana s 2.000 postelja).

Gostima je na izboru više kampova od mora udaljenih samo nekoliko metara. U mjestu ima više restorana s domaćim specijalitetima, nekoliko kafića, mnogo malih trgovina po svim četvrtima,veća samoposluga u središtu mjesta, automehaničarska radionica i servis za popravak brodskih motora. Postoji pošta s mjenjačnicom, dječji vrtić, te ambulanta opće prakse, zubna ambulanta i privatna ljekarna.

 

Ažurirano ( Subota, 24 Travanj 2010 08:07 )